Det handlar om vanlig medmänsklighet

Läser med fasa att tiggeri har blivit förbjudet i Arendal, Norge. Det skrivs på FB om att ”Norge är på rätt väg”, ”ut med skiten”. MMA-farsan skriver riktigt bra i inlägget. Ta er tid att läsa

MMAfarsans Blogg

Vi ser dom varje dag. Utanför affärer. Utanför restauranger. Oftast med små handskrivna skyltar och foton. En del av oss blir hemskt upprörda. Andra illa berörda. Många tittar åt ett annat håll och låtsas som det regnar. Och regnar det redan, ja då kan man alltid låtsas som om det snöar.

Tiggarna upphör inte med att väcka känslor. Från att i  början på samhällsdebatten setts som ett problem grundat på de miserabla förhållandena i hemländerna, har pendeln nu svängt över åt andra hållet. Upprörda Östermalmstanter talar om att ”de förfular stadsmiljön”, arga finniga Norrlandstonåringar ger sig på dem och misshandlar. Sverigedemokraterna, detta parti för förfinade rättshaverister, passade opportunistiskt nog på att basunera ut att man skulle förbjuda tiggeriet, så där veckorna innan valet. Varför de aldrig stört sig på inhemska uteliggare är ännu oklart. Vem vet, de kanske inte förfular stadsmiljön lika mycket?

Folk får i mitt tycke tycka vad…

Visa originalinlägg 476 fler ord

3 tankar på “Det handlar om vanlig medmänsklighet

  1. De väcker mycket känslor och en del borde rannsaka sig själva varför de reagerar som de gör. Jag tycker det är skitjobbigt, det får mig att inse hur små mina bekymmer är och får dåligt samvete, vi har det så förbannat bra så att dela med sig av det vi har är inte mycket begärt? Hur lite vi än tycker att vi har, så har de ofantligt mycket mindre. Här har det startas insamlingar så de ska kunna komma hem igen, kläder och förnödenheter de kan ta med hem, och det märks att det ändå finns medmänsklighet därute.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s